Jdi na obsah Jdi na menu

Na cestách

                                                          KAFáci na cestách.

Jak se již stává tradicí, tak i letos se členové KAF Kroměříž nesetkávají pouze na členských schůzkách, ale vyrážejí i na výlety k neformálnímu setkávání s ostatními kolegy.

  Jedna z akcí, dopředu naplánovaná, proběhla u Dittmannů v obci Bratrušov u Šumperku. Stalo se tak již po třetí. Jak řekl sám Jirka Dittmann, je to takový motivační prvek, jak pokračovat v rekonstrukci objektu, aby celkové dílo bylo zdárně dokončeno.

  Ještě než skupina výletníků dorazila, stačila navštívit lázně Skalka ležící mezi Kojetínem a Prostějovem. Ve velice hezkém prostředí se nachází několik pramenů minerální vody, vhodných pro léčení různých problémů lidského těla. Jak konstatoval Láďa Ženožička, tak dostupné lázně, jak vzdálenostně, tak i cenově (za polovinu jak jinde) by bylo chybou nevyužít.

  Následný přesun do Šumperku lze charakterizovat jako boj s navigací, opravami cest a vlastní umíněností nejet po hlavní silnici. Jízda v kruhu-tak by se dalo říct.

  Jelikož k Dittmannům se jelo již po třetí, tak každý z účastníků očekával, co bude nového. A Jirka nezklamal. V podkroví chaty přibyly nové ubytovací prostory, zahrada získala nové přírůstky a kadibudka nové komfortní WC.

  Odpolední čas se nesl v duchu povídání o věcech kolem filmu, ale také o věcech normální života lidského rodu.

  V podvečer, po kratší čtyř kilometrové procházce lesem se KAFáci přesunuli do zajímavé vyhlídkové restaurace na kopci nad Šumperkem. Krásné výhledy do okolí a příjemné posezení umocňovaly dojem z příjemně prožitého dne.

  E. Beneš v Kroměříži a pohřeb T. G. Masaryka byly hlavní trumfy večerního promítání. Filmy byly získány z rodinného archívu a Jirka Dittmann tvrdí, že nebyly nikde na veřejnosti promítány.

  S rozbřeskem přišlo avizované ochlazení, ale nebylo takové, aby se skupina nevydala do města na kulturní slavnost folklorních souborů z celého světa. Zaujali hlavně Francouzi na chůdách a Číňanky jako leknínové květy. Nezbytné fotky se sólisty a drobné videa určitě obohatí soukromé sbírky KAFáků. Procházkou po parcích a pamětihodnostech Šumperku, byl dopolední program ukončen.

  Odpoledne se neslo v duchu relaxace a diskuze na různé téma hlavně co se filmu týče a jak by měl do budoucna klub fungovat.

  Velké poděkování a poklona za starost o naše blaho patřila Alence i Jirkovi těsně před odjezdem zpět do Kroměříže. První hodnocení proběhlo v autě na zpáteční cestě. Bylo jasné, že tyto akce je potřeba udržovat a opakovat. Vždyť jak jinak stmelovat kolektiv který má společný zájem.

  Děkuji tímto všem zúčastněným a hlavně Alenko a Jirko vám.

                                                                                                 Zprávu z cesty podal M. Macega

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář